L’Escola de Mitjans Audiovisuals estrenarà seu al recinte de Can Batlló el setembre del 2019

dissabte, 18 maig 2019

Betevé - Íngrid Colomer 

L’Escola de Mitjans Audiovisuals estrenarà seu al recinte de Can Batlló el setembre del 2019

L'EMAV passarà a tenir més de 5.400 m², fet que permetrà acollir fins a 600 alumnes

El bloc 7 del recinte de Can Batlló ja està pràcticament llest per esdevenir la futura seu de l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) a partir del setembre. Les obres de rehabilitació d’aquest edifici ja han finalitzat i aquest dissabte al matí els veïns de la Bordeta han pogut visitar-lo, abans que hi comenci l’activitat formativa.

Més espai per ampliar l’oferta formativa de l’EMAV

 Feia més de 15 anys que la directiva demanava una ubicació definitiva per a l’escola. Afirmaven que l’edifici de la via Laietana, on l’EMAV estava intal·lada fins ara, s’havia quedat petita. Amb el trasllat, el centre passarà a ocupar més de 5.400 m². Aquest fet permetrà ampliar l’oferta d’estudis en el camp audiovisual i afegir-hi cursos d’especialització i també espais de cotreball. Aquest guany d’espai  permetrà acollir fins a 600 alumnes, mentre que ara hi ha matriculats 425 estudiants. Els propers dies es faran sessions informatives al mateix recinte adreçades als futurs alumnes, i el període de matriculació s’obrirà del 29 de maig al 5 de juny.

A les noves instal·lacions, que consten de tres plantes, hi haurà, a més de despatxos i aules, un estudi de fotografia, un plató de televisió, una sala de maquillatge i vestuari, sales d’edició i locutoris de ràdio. També s’hi ha habilitat una sala d’actes amb capacitat per a prop de 300 persones que està dissenyada perquè també pugui ser utilitzada per les entitats del barri.

Una rehabilitació respectuosa amb els elements industrials

Les obres, en què s’han invertit més de 12 milions d’euros, han tractat de respectar l’estat original de la façana, d’estil industrial. Per exemple, ara s’ha ressaltat l’ornamentació de la coberta amb unes planxes de zinc.

 La rehabilitació, però, també ha permès modernitzar l’edifici. Per això s’hi han incorporat plaques fotovoltaiques i equips de tecnologia d’aerogeneració per al fred i la calor per fer-lo més eficient i sostenible.